IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 40 млн. лв. са инвестирани в Плевен за регионално развитие

С помощта на тази сума е бил финансиран ремонт на училища, детски градини, многопрофилната плевенска болница, както и на Медицинския университет

15:51 | 10.09.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Над 40 млн. лв. са инвестирани в Плевен за регионално развитие

Над 40 млн. лв. по Оперативна програма "Регионално развитие" са били инвестирани Плевен от началото на действието на програмата , съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от БТА.

Павлова бе на посещение в Плевен за откриването на някои от ремонтираните обекти със средства от оперативната програма.

По думите й тази сума включва проектите за подобряване на градската среда и за изграждането на интегриран градски транспорт в Плевен.

Ресорният министър поясни, че 3 млн. лв. са вложени в ремонт на редица училища и детски градини, като с помощта на финансирането е била подобрена енергийната ефективност на сградите им.

С 4 млн. лв  се изградени центрове за настаняване на деца, лишени от родителски грижи.

В ремонта на многопрофилната болница в града допълнително са инвестирани други 6,5 млн. лв. от оперативната програма, допълни Павлова.

По думите й Медицинският университет в Плевен също получава финансиране по програмата "Регионално развитие".

"Амбициозната цел на общината да получи още повече средства по европейски програми е абсолютно постижима. Плевен наистина може да бъде град, привличащ инвестиции, създаващ работни места, така че младите хора да остават да живеят и да работят в него", коментира регионалният министър. 

Според нея е напълно възможно да се продължат проектите за модернизиране на градския транспорт и за подобряването на градската среда и в следващия програмен период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
johndaniels
преди 11 години
то няма никаква работа в града, тя ще ми привлича инвестиции, не е в час определено...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още