IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електронен наръчник за малки и средни фирми публикува икономическото министерство

Той описва над 120 регулации, важни за предприятията

16:27 | 16.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Електронен бизнес наръчник за малки и средни предприятия публикува икономическото министерство.

Наръчникът има за цел да улесни предприемачите при търсене на информация, да подобри достъпа до законодателството и да облекчи бизнеса в най-сложните административни процедури.

Чрез него предприемачите ще намират бързо синтезирана информация за множество операции, които са предизвикателство, особено за малките и стартиращите фирми. В същото време от него ще могат да се възползват всички предприятия, независимо дали сега започват своята дейност, искат да разширят своя бизнес или да прекратят дейността си. 

Бизнес наръчникът бе официално представен днес в присъствието на представители на Еврокомисията, публични институции, малкия и среден бизнес и работодателските организации.

Той е достъпен онлайн на български и на английски език и съдържа кратки описания и насоки за над 120 регулации.

Целта е МСП да бъдат насочени при стартиране на бизнес, административно управление, финансови и счетоводни операции, търговски дейности, защита на личните данни, участие в процедури по ЗОП, научна и развойна дейност, промяна в структурата на бизнеса или прекратяване на дейността.

Наръчникът съдържа множество препратки към други институции, програми и образци на документи.

Проектът се финансира от Програмата за подкрепа на структурните реформи към Европейската комисия. Той е изпълнен от ПрайсуотърхаусКупърс заедно със Службата за подкрепа на структурните реформи.   
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още