IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До първи април се приемат проекти за преструктуриране на лозята

Три четвърти от бюджета за стопанската 2011 – 2012 г., която приключва през есента на тази година, още не е използван, припомнят от фонд „Земеделие“

14:35 | 02.03.12 г.
До първи април се приемат проекти за преструктуриране на лозята

До първи април фонд „Земеделие“ ще приема заявления за субсидидиране на проекти по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, съобщиха от ведомството.

Средствата по програмата се осигуряват от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и се разпределят в три направления  за преструктуриране на винените лозя, за застраховане на реколтата или за промоции на вино в държави извън Европейския съюз, припомнят от фонда.

Действието на програмата започна през 2008 г. и ще приключи през 2014 г., като определеният й бюджет за този период надхвърля 112,6 млн. евро. До този момент фондът е изплатил над 32,3 млн. евро.

За финансовата 2012 г., която започна в средата на октомври 2011 г. и ще продължи до средата на октомври тази година, само за конверсия и преструктуриране на лозята са изплатени над 5 млн. евро, съставляващи близо една четвърт от годишния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още