IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес инкубатор ще бъде изграден във Видин

Проектът има европейско финансиране по програмата за трансгранично сътрудничество с Румъния

17:48 | 07.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще изгради бизнес инкубатор във Видин, съобщи кметът на общината Огнян Ценков. Проектът има европейско финансиране по програмата за транс-гранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020, допълват от Агенцията.

Изграждането на бизнес инкубатора ще коства общо 451,8 хил. евро, от които 384 хил. идват от фондовете на ЕС. С реализирането на проекта ще бъдат осигурени устойчиви ресурси, както и ще бъдат обучени над 1000 души в различни курсове. Бизнес инкубаторът ще прави постоянни курсове за търсещите работа в страната и чужбина.

Ще бъдат организирани семинари и обучения, предимно професионални, в различни области. Предвижда се организиране и провеждане на панаир на труда, където инвеститорите и работодателите ще представят възможности за заетост и бизнес в трансграничния регион, обясняват още от Агенцията.

Бизнес инкубаторът ще бъде ситуиран в съществуваща общинска сграда, от която е предоставена един етаж за ползване на Агенцията, обясни още кметът на Видин. По проекта ще бъде извършен ремонт с цел създаване на бизнес инкубатор за подпомагане на трансграничната трудова мобилност, като за неговото функциониране ще бъде осигурено и нужното оборудване.

Водеща организация по изпълнението на проекта е ИАНМСП, като нейн партньор в реализацията му е Регионалната асоциация за подпомагане на малките и средни предприятия в румънския град Калафат.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още