IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Германия ще промени подхода за управление по време на председателството си?

Има огромни очаквания към Меркел заради липсата на консенсус по много теми, които ще се обсъждат в ЕС през следващите шест месеца, посочи Гергана Паси

17:45 | 02.07.20 г.
Защо Германия ще промени подхода за управление по време на председателството си?

Според нея германското председателството на Съвета на ЕС тръгва с едни от най-високите очаквания за следващите шест месеца. 

"Традиционно като че ли малките държави подхождат с по-голяма амбиция към председателствата си, защото може би за тях това е важна форма на собствена изява за разлика от големите държави, които са активни и през останалите месеци, когато не председателстват”, коментира президентът на ПанЕвропа България. 

Според Гергана Паси това председателство на Германия на Съвета на ЕС е по-различно, защото самата страна дава заявки за промяна на подхода на управление.

Тя прогнозира, че ако има държава, която да води Евросъюза напред, това е Германия. 

Според Паси огромните очаквания и към Меркел, и към Германия крият подводни камъни, защото няма консенсус по темите, които ще се обсъждат през следващите шест месеца. 

“Самото председателството хронологично може да се раздели на три времеви сегмента - първо е обсъждането на многогодишната финансова рамка. Втората фаза ще дойде през септември-октомври с темата за Brexit. Третата, най-трудната част е имиграционният пакет”, посочи президентът на ПанЕвропа България. 

Какво наследство ще остави Меркел? Има ли Германия партньор в лицето на България? 

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още