IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляващата коалиция в Германия демонстрира единство

Водещи представители на ХДС, ХСС и ГСДП подчертаха, че засега искат коалицията да се запази

21:30 | 14.06.19 г. 10
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Високопоставени представители на управляващата коалиция в Германия обявиха редица споразумения след двудневна среща в Берлин, организирана след разочароващото представяне на европейските избори и след шокиращата оставка на лидерката на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Андреа Налес, предаде ДПА.

Напускането на Налес по-рано този месец породи предположения, че социалдемократите може да се оттеглят от управляващата коалиция. 

Парламентарните лидери от Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, Християнсоциалния съюз (ХСС) и ГСДП са решени работата на коалицията да е успешна, заяви след срещата Александър Добринт от ХДС.

Участниците в срещата са договорили мерки за подобряване на клетъчната мрежа в Германия, включително с учредяване на нов федерален орган за мобилната инфраструктура за изграждане на клетки за мобилна комуникация в необслужвани райони.

"Места без клетъчно покритие не отговарят на стремежа ни да сме една от водещите икономики в света", се казва в приета на срещата декларация.

Парламентарните лидери са се споразумели също да се подобри положението в сектора на болногледачките чрез по-високи заплати и по-малко бюрокрация, а също да започне премахването на данъка за солидарност, който беше въведен при обединението на двете Германии.

Парламентарният лидер на консервативния блок на Меркел Ралф Бринкхаус заяви, че разговорите са преминали хармонично с "много, много консенсус".

Един от тримата и.д. лидери на ГСДП Ролф Мюцених каза, че в края на годината ще се направи преглед и оценка на работата на коалицията.

Водещи представители на трите партии подчертаха, че засега искат коалицията да се запази.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
Е те Америка за България имат програми за лидери.Може вече да я е почнал момчето....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 0
lozkhris
преди 4 години
Те не са ниски, Те са направо ниЗки.... И за какво са ти училища? Нали има чалгарници...Оня ден показват неква силиконова "звезда", питат я колко е 8х5.... След 70- секунден размисъл отговаря: 42 ?...Така че каквито силиконките, такива ни и IT-тата... Иначе самочувствие като "Златен век" на един Артекс:):):):) Железни !!:):):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 2
ABBA
преди 4 години
По време на евроатлантическото развитие в България са закрити над 1000 училища!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
ABBA
преди 4 години
О, младоците ни са супер надарени.Май никога не сме имали толкова ниски резултати по матурите - глупее поколението, но наглее....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още