IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция планира да отдели 85 млн. долара в подкрепа на туризма

Анкара е подготвила мащабен план за сектора, който страда от влошените отношения с Русия и напрежението в региона

14:01 | 22.02.16 г. 2
Турция планира да отдели 85 млн. долара в подкрепа на туризма

Туристическият сектор в Турция страда от обтегнатите отношения с Русия, коментира премиерът Ахмет Давутоглу, цитиран от руската информационна агенция ТАСС. По тази причина Анкара планира да отпусне 255 млн. турски лири (85 млн. долара) в подкрепа на туризма в страната.

В допълнение властите са готови да разгледат идеята за преструктуриране на дълговете на туристически компании, за които подобна стъпка бъде необходима.

Тези мерки са само част от по-голям план в подкрепа на туристическия сектор в Турция, който страда не само от кризата в отношенията между Турция и Русия, но и от цялостната ситуация в региона.

Според идеите на правителството от 1 април до 31 май всяка туристическа агенция – и местна, и чужда, ще получи 6 хил. долара бонус за всеки пълен самолет с туристи. Компании, които докарат над 400 хил. туристи в страната, пък ще получат помощ при погасяване на задължения.

Инвеститори, които вложат 750 хил. долара в обект от туристическата инфраструктура, пък ще получават специален статут. Преди границата беше 1 млн. долара, допълва ТАСС.

Давутоглу коментира още, че Турция ще продължи да се бори с тероризма в и извън страната и „на всеки, който заслужава, ще бъде даван нужният отговор“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
tisia
преди 8 години
...няма проблем,китайски туристи колко щеш.Да питат съседите си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
panther
преди 8 години
Един нагло свален невъоръжен бомбардировач модел отпреди 50 години ще струва на Турция няаколко милиарда преки загуби и пропуснати ползи. Така е то, лаком г.з - глава затрива...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още