IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Стойчев: Вече две години Brexit отнема вниманието от важните теми за ЕС

За нова вълна от информационни атаки с фалшиви новини преди евроизборите през май предупреди ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България

14:51 | 21.03.19 г. 2
Т. Стойчев: Вече две години Brexit отнема вниманието от важните теми за ЕС

Brexit несъмнено е най-важната тема за Европейския съюз (ЕС) в последните няколко години, но практически това отнема вниманието от другите важни въпроси пред икономическата общност. Това е мнението на Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент (ЕП) в България, споделено в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той напомни, че британският министър-председател Тереза Мей официално поиска тримесечна отсрочка, което би могло да означава, че Лондон трябва да започне процедура по организиране на вот.

"Има и сценарий, при който британското правителство да не се включи в този процес, но всичко зависи от напредъка по споразумението", смята експертът.

Стойчев коментира и въвеждането на мерки за борба с фалшивите новини преди евроизборите през май.

"Макар в момента да сме в период на затишие с наближаването на вота за Европейския парламент се очаква нова вълна информационни атаки", смята той.

Как „троловете“ ще повлияят на следващия Европейски парламент? Какво развитие може да има Brexit?

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Аз също мисля, че твърде много медиите отразяват Брекзит. Затова задава въпроси:1. Защо се правим, или не правим, че темата е от ТОЛКОВА жизнено важно значение за България, като се имат предвид икономическите, културните и други скромни отношения с ОК? 2. Защо ни се натрапва едностранчива информация и налага мнение, че Брекзит е МНОГО лошо нещо за ОК и никога не се говори защо и кое накара ОК да излезе от ЕС? Никога не прочетох самокритични мнения на шефовете на ЕС с какво навредиха самите те - Меркел, Юнкер, Туск и т.н. - като направиха ЕС непривлекателен? 3. Агитацията на ЕС е да вярваме и защитаваме санкциите срещу Русия, да поддържаме мнението, че Брекзит е САМО срещу ОК, че ЕС е много хубаво нещо, което е забранено да бъде критикувано, защото автоматично ставаш евроскептик (като Орбан и още по-лошо). Това НАДМИНА границите и на агитацията и пропагандата по времето на соца в Източния блок? 4. Защо след като ГЕР(БКП) се омазаха до шията и всеки ден има провали и скандали, не се занимават със себе си, да се извинят на хората, признаят грешките и поправят? Вместо това плюят поБСП и Йончева с особено настървение ама много е лоша, говори открито за корупцията и идиотщините им. Това е ТВЪРДЕ елементарна политика в стил с. Шума и Банкя. Сега се опитват да се измъкнат от скандала с апартаментите. Нямаше как да натопят пак Нинова и Йончева, защото сигналите идват от Америка за България, а ние знаем кого защитава тя.Лично аз се чувствам много подведена и неуютно. СРАМ МЕ Е ,че имаме такива управляващи нагли, алчни, комплексари. Липса на всякаква класа и интелект у тях. Представяте ли си имена като Иван Гешов, Чилов, Буров и т.н. да са се боричкали за много на брой и ЙОФтинки апартаменти? А представяте ли си ветанов и Цецка да направят дарения с очевидно парите им вповече (засега не питам откъде) и да направят дарения като братята Христо и Евлоги Георгиеви? Дори и Борисов не го виждам в такава роля, въпреки целия му егоцентризъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Gre
преди 4 години
"Т. Стойчев: Вече две години Brexit вниманието от важните теми за ЕС"Петя, нящо не можах та разбера, ше знаиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още