IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След първоначалния бум руските туристи губят интерес към Турция

Почивката в турските курорти е по-скъпа, отколкото в Испания или Гърция, твърдят местни туристически агенции

12:43 | 11.07.16 г.
След първоначалния бум руските туристи губят интерес към Турция

След първоначалния бум руските туристи започнаха да губят интерес към почивка в Турция, съобщава руското издание „Коммерсант“, като се позовава на данни на местни туристически агенции.

Според анализаторите основната причина е забавеното възстановяване на чартъртните полите между двете страни. Това прави цената на почивката по-висока, макар и туристическите агенции вече да предложиха стабилни намаления. Според оценките в бранша чартърните полети ще намалят цената на почивката с около 30 на сто.

За седмица цената на турските пакети е паднала с 14%, но въпреки това седемдневна почивка струва най-малко 330 долара на човек. Толкова струва и почивка в Тунис, а пакетите за Испания и Гърция се продават с начална цена 250 евро на човек (почти 277 долара).

В началото на юли Турция за кратко се превърна в най-търсената дестинация за руските туристи. Сега обаче в бранша оценяват, че страната ще бъде „едно добро допълнително направление“.

Конкретните данни на една от руските туристически агенции показват, че към 4 юли 25% от всички купени туристически пакети са били за почивка в турските курорти. В края на изминалата седмица техният дял пада до 10 на сто и почти се изравнява в търсенето за родния курорт Крим.

В събота Анталия посрещна първата група руски туристи за годината. Те пристигнаха с редовен полет на Авиакомпания "Россия".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още