IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сезонът на отчетите даде тласък на европейските индекси

Секторът на комуналните услуги напредна с над 1%, а този на храните и напитките се понижи с 0,9%

19:34 | 19.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Водещите европейски индекси завършиха борсовата сесия във вторник с ръстове на фона на продължаващия сезон на отчетите. Налице обаче бяха и някои притеснения за растящия брой заразени с коронавирус в страни като Великобритания.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 приключи търговията с ръст от 0,3%, като секторът на комуналните услуги напредна с над 1%, а този на храните и напитките се понижи с 0,9%.

Британският бенчмарк FTSE напредна с 0,2%, а германския DAX – с 0,3%. Френският измерител CAC обаче се сви с 0,1%.

Във вторник отчети имаше от компаниите Danone, Kering, Vinci и Deutsche Boerse.

Книжата на Danone поевтиняха с 3%, тези на Kering с 0,4%, докато тези на Vinci напреднаха с 0,9%, а на Deutsche Boerse с 1,6%.

Ръстове имаше и за акциите на германската телевизионна компания ProSiebenSat.1, които поскъпнаха с 5,6% и поведоха ръстовете в рамките на Stoxx 600.

Обратно, книжата на швейцарската биотехнологична компания Bachem Holding изтриха над 10% от стойността си, след като тя обяви набиране на капитал от 584 млн. швейцарски франка (634 млн. долара) чрез пускане на нови 750 хил. акции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още