IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сергей Лавров се е самоизолирал след контакт със заразен с COVID-19

За момента руският външен министър се чувствал добре, посочват от пресслужбата на министерството

17:46 | 27.10.20 г.
<p>
	Руският външен министър Сергей Лавров. <em>Снимка:&nbsp;Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg</em></p>

Руският външен министър Сергей Лавров. Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg

Руският външен министър Сергей Лавров се е самоизолирал след контакт със заразен с COVID-19, съобщиха от ресорното министерство. Всички негови посещения са отложени за по-късна дата. За момента Лавров се чувства добре, съобщават Комерсант и Ройтерс. 

„Поради контакт със заразен с COVID-19, Сергей Лавров се е подложил на самоизолация. По-рано планираните посещения и срещи са разсрочени. Чувства се добре “, посочват от пресслужбата на външното министерство на Русия.

В съобщението не се уточнява личността на заразения, с когото Лавров е контактувал. Руският външен министър посети Атина в понеделник (26 октомври). Той проведе разговори с премиера Кириакос Мицотакис и с външния министър на Гърция Никос Дендиас, а също така разговаря с председателя на опозиционната Коалиция на радикалната левица Алексис Ципрас, съобщава РИА Новости.

На 28-29 октомври Лавров е трябвало да посети Сараево и Белград.

През последното денонощие Русия регистрира над 16 хил. нови случая на заразени с коронавирус, както и 320 смъртни случая, информира ТАСС. Към днешна дата над 16 хил. души са починали в Русия вследствие на инфекция с COVID-19.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още