Ryanair съди ЕС заради спасителната помощ на Швеция за авиоиндустрията

Нискотарифният авиопревозвач е изключен от подкрепата на стойност 455 млн. евро, приета от скандинавската страна

Ryanair съди ЕС заради спасителната помощ на Швеция за авиоиндустрията

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Още по темата
 Ryanair планира да съкрати 3000 служители
01.05.2020
Шефът на Ryanair: Lufthansa и Air France искат да се обогатят от държавите
23.04.2020
Коментари
0
 
5
 
7
ДХДО до: kane
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
"Капитализъма не работи и туй то ..."

===

Зависи какво разбираш под "капитализъм". Ако разглеждаш понятието през учебникарски наложения стереотип и клишета, за някаква „невидима ръка на пазара”, „ справедлива конкуренция, свобода на личността и инициативата” и прочие баналности, тогава наистина ще се затрудниш да събереш парчетата на пъзела .

Предлагам ти да погледнеш на „капитализма” , като система на максимална концентрация на обществен ресурс от всякакъв характер (финансов, индустриален, медийно-информационен, политически, правоприлагащ и т.н и т.н.), в ръцете на „капиталистите”, т.е. концентрацията на тези обществени ресурси и контрол върху тях, чрез капитала. От такъв зрителен ъгъл ми се струва, че логиката в заобикалящата ни картина е кристално ясна и всичко си работи, като по часовник.

Слагайки край на епохата на абсолютната монархическа власт и тогавашното обществено устройство по революционен път, хората са се съгласили, че няма да служат на Короната (дано софтуеъра да не цензурира думата), а ще служат на Капитала.

Предвид това, че Капитала се предава по наследство, а от няколко десетилетия вече, „капиталистите” нормативно узакониха фокуса, „да се правят пари от въздуха” и да ги налагат на целия свят (къде доброволно, къде доброзорно), излиза че света не е стигнал, кой знае колко далече, по отношение механизмите на конституиране и упражняване на власт ... особено на реална такава.
1
 
10
 
6
wag1111 до: kane
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ето тука си много прав " нечувано и невиждано крадене, облагодетелстване за супер богатите ". То затова са и в управлението, да си вардят бизнеса. По мое дългогодишно наблюдение над т.н. най- силна икономика в ЕС, няма особена разлика от Бг. Само шепа хора се осмиляват да направят някакъв коментар на ситуацията. Цензурата на запад си е доста стабилна. Пляска се само по нареждане като през т.н. на времето Комунизъм.
1
 
7
 
5
wag1111 до: khao
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Отдавна са ми любимата. Последните години само с нея летя София- Хамбург. От два до три пъти е по евтина от Луфтханза. Няма разлика между двете като обслужване и полета е директен.
0
 
8
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Мм-да...
Инвеститорите(депутатите) си спасяват вложенията. Както в Бг така и на запад. Другите да го духат. Ако им беше направил подарък някоя друга акцийка, Ryanair щеше да е първата в списъка.
1
 
2
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
браво, яко съъъд до дупка !!! вече са ми любимата авиокомпания, не съм ги ползвал, но почвам!
1
 
9
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Свидетели сме на най голямата кражба в човешката история в момента. В 2008 се наляха пари на богаташите здраво и безвъзмездно и имаше протести, документални филми, политически промени... Сега обаче каквото се случва е нечувано и невиждано крадене, облагодетелстване за супер богатите да останат на върха въпреки закономерното рали надолу и деградация на икономиките.
Капитализъма не работи и туй то
0
 
3
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Майкъл О'Лиари ще ги гони до дупка