IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair не успя да избегне стачка на пилотите в Германия

Засега въздушният трафик е слабо нарушен заради стачния призива на пилотите на ирландската нискотарифна авиокомпания

10:53 | 22.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Въздушният трафик беше слабо нарушен тази сутрин от стачния призив на пилотите на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair в Германия, обявен снощи от пилотския синдикат Cockpit в навечерието на
Коледните празници, съобщи Франс прес, позовавайки се на ДПА.

Първата стачка, пред която се изправя Ryanair, беше планирана от 05.00 до 09.00 часа местно време (от 06.00 до 10.00 ч. българско време) по всички полети на компанията от германски летища като част от продължителния спор за условията на труд.

Засега тя няма отражение върху полетите на нискотарифната компания на летище Франкфурт, където за този период бяха предвидени шест полета.

От Берлин-Шьонефелд са излетели пет самолета на Ryanair, съобщи летищен говорител. Други два са предвидени за периода на стачката, от които единият има закъснение.

Още снощи ръководството на Ryanair призова пътниците да отидат на летището, обещавайки, че всички полети ще бъдат изпълнени.

След безрезултатните преговори Cockpit призова за стачни действия около 200 пилоти на постоянен договор с Ryanair в Германия, за да бъдат засегнати всички връзки, предвидени на германските летища в периода на протеста.

Очаква се стачката да засегне двайсетина полета, от които единайсет на летище Берлин-Шьонефелд.

Изправена пред мащабни протести в Европа, авиопревозвачът направи обратен завой миналия петък и изрази готовност да признае синдикати, изправен пред безпрецедентни стачки на пилотите си в Италия, Ирландия и Португалия.

Вчера компанията успя да избегне непосредствената опасност от стачка в собствената си страна, като призна официално ирландския синдикат Impact като представител на ирландските ѝ пилоти в преговорите, но не успя да избегне стачката в Германия.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още