IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руските туроператори поискаха гаранции от Турция за сигурността на туристите

Всеки турист се интересува безопасно ли е в страната, коментират от браншова организация

11:38 | 08.07.16 г.
Руските туроператори поискаха гаранции от Турция за сигурността на туристите

Със затоплянето на отношенията между Москва и Анкара турските курорти отново са достъпни за руските туристи.

Руските туроператори обаче се изправят пред нов проблем – безопасността на своите туристи, пребиваващи в курортите в Турция.

По тази причина агенциите поискаха от турските власти да съобщят какви са мерките, които ще предприемат за защита на туристите в хотелите, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

До този момент такива гаранции не са дадени, признава обаче ръководителят на асоциацията на туроператорите в сферата на туризма „Турпомощ“ Александър Осауленко.

Той коментира още, че като цяло опасността за туристите расте след терористичните актове по летища и стрелби в курорти по света.

В асоциацията не очакват възстановяване на туристическия поток от Русия към Турция до октомври въпреки исканията на агенции за увеличаването на редовните полети и възстановяването на чартърите между двете държави.

От „Турпомощ“ поискаха още и насоки от съответните руски органи какви препоръки да дават на туристите, които искат да пътуват до Турция. Всеки турист, който се е интересувал от почивка в турски курорт, е питал какви са гаранциите за безопасността, наред с цената на пакета, допълни още Осауленко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още