IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руският енергиен министър Александър Новак е с положителна проба за COVID-19

Към момента Новак не проявява никакви симптоми и ще участва на утрешната среща на Съвместния комитет за наблюдение на министрите на ОПЕК+

11:35 | 18.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Руският енергиен министър Александър Новак. Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg</p>

Руският енергиен министър Александър Новак. Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Руският енергиен министър Александър Новак е дал положителна проба след тест за коронавирус, заяви премиерът Михаил Мишустин на заседание на правителствената комисия за социално и икономическо развитие на Далечния изток, което се проведе в град Благовещенск. 

"За съжаление Александър Новак се е заразил с коронавирус. Нека да му пожелаем бързо възстановяване. Всъщност той стигна дотук и се върна в Москва, без да участва (в срещата)", заяви Мишустин, цитиран от ТАСС.

Междувременно говорителят на министерството на енергетиката Олга Голант заяви, че Новак ще участва в заседание на Съвместния комитет за наблюдение на министрите на ОПЕК+, което ще се проведе в сряда (19 август).

"Руският министър на енергетиката Александър Новак е тестван положително за COVID-19 по време на работно пътуване до Далечния изток. Той няма никакви симптоми и се чувства добре. Енергийният министър ще продължи да изпълнява задълженията си дистанционно. По-специално на 19 август, той ще участва в заседание на Съвместния комитет за наблюдение на министрите на ОПЕК+ чрез видеовръзка “, посочи пред ТАСС Голант.

Очакванията са, че на утрешната среща представителите на ОПЕК + ще потвърдят настоящия ангажимент, постигнат преди месец, за известно облекчаване на общото ниво на съкращаване на петролното производство от началото на месец август до 7,7 млн. барела на ден спрямо предходните съкращения с 9,7 млн. барела.

Петролът поевтинява с малко над 0,5% в началото на днешната търговия, заливайки част от добро поскъпване в понеделник с между 1,3% и 2,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още