IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Roche повиши за втори път прогнозите си за годината

Финансовите резултати на компанията с лекота задминаха очакванията на компанията

16:35 | 26.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Швейцарската фармацевтична компания Roche повиши прогнозата си за 2018 г. за втори път тази година, след като продажбите и печалбата ѝ за полугодието с лекота задминаха очакванията на анализаторите благодарение на силното представяне на няколко нови лекарства, включително за множествена склероза Ocrevus, съобщава Ройтерс.

Продажбите за първата половина на годината са нараснали със 7% до 28,1 млрд. франка (28,35 млрд. долара) на годишна база спрямо средна прогноза за 27,5 млрд. франка в анкета на Ройтерс. Оперативната печалба на Roche се е покачила до 11,2 млрд. франка, като очакванията бяха за 10,369 млрд. франка.

Roche повиши перспективите си за 2018 г. и се очаква ръст на продажбите между 4 и 6% при постоянните валутни курсове. Предишната прогноза бе за растеж между 1 и 3%. Основната печалба на акция, без да се включва влиянието на данъчната реформа в САЩ, ще се увеличи в съответствие с продажбите, заяви компанията.

Главният изпълнителен директор на Roche Северин Шван компенсира загубите на патенти за по-старите си печеливши лекарства като Rituxan и Herceptin с нови лекарства, които стават все по-популярни сред лекарите и пациентите.

Ocrevus, което е за втора година на пазара, задмина прага от 1 млрд. долара само за шест месеца.

Предвид много доброто и постоянно нарастващо възприемане на нашите нови лекарства сме напът да обновим портфолиото си“, каза Шван и допълни: „Растежът на бизнеса ни ще продължи, включително след настоящата година“.

Биоподобните лекарства сериозно се отразяват на представянето на по-старите лекарства на Roche. Продажбите на Rituxan спаднаха с 9% на глобално ниво, след като в Европа, където има множество по-евтини конкуренти, те се сринаха с почти 50%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още