IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Roche направи нова стъпка към по-добра дигитална диагностика

Компанията ще развива платформа за онлайн следене на здравословното състояние при диабетици

14:16 | 30.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Швейцарската фармацевтична компания Roche Holding купи базираната във Виена платформа за диабетици mySugr за неназованата сума, с което се присъединява към компаниите, които все повече разширяват цифровите си здравни услуги, съобщи Ройтерс.

Платформата mySugr предлага набор от мобилни приложения, които помагат на диабетиците да следят всичко, свързано със здравословното им състояние като ниво на кръвната захар, физическа активност и други. Платформата и преди е работила в сътрудничество с Roche и е получавала финансиране от фонда за рисков капитал на Roche. 

С придобиването Roche има за цел да укрепи бизнеса за диабетична диагностика, който през последните години е изправен пред ожесточен ценови натиск, който намали растежа на продажбите. Швейцарската компания обяви, че иска да развива платформата, а не да я продава.

Решението също така отразява усилията на фармацевтичния сектор като цяло да използва безжични технологии. Освен това Roche е сред най-големите компании, работещи в сферата на диагностиката на диабет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още