IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин удължи неработните дни в Русия до края на април

За времето на карантината работниците ще получават заплатите си

19:35 | 02.04.20 г. 22
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Владимир Путин. Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Архив на Ройтерс

Руският президент Владимир Путин обяви, че неработните дни заради коронавируса в Руската федерация се продължават до края на април, предаде ТАСС.

„Пикът на епидемията в света още не е преминал, включително и в нашата страна. Във връзка с това, взех решение за удължаване на режима на неработните дни до края на месеца, т.е. до 30 април, включително“, каза държавният глава в обръщение към гражданите.

Путин отбеляза, че работниците ще запазят заплатата си за периода на неработните дни.

Руският лидер уточни, че броят на неработните дни със запазването на заплатите може да се коригира, ако ситуацията позволява.

Владимир Путин се обърна към своите съграждани на 25 март. Тогава той призова руснаците да останат у дома и обяви седмица от 30 март до 5 април за неработна в цялата страна.

Според последните данни в Русия са регистрирани 3548 случая на коронавирусна инфекция. От тях са починали 30 души.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

22
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 3 години
Сега по- разбираемо ли е....--още от първия път те разбрах, не беше трудно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 5 rate down comment 0
Oбичам България
преди 3 години
Може да има изключения, но ти давам пример от преди една година. Мой състудент изкара докторантура в Москва като през това време се влюбинв една рускиня и момичето забременя. Не знам точно колко пари е вземал там като програмист и каква покупателна способност е имал, но знам, че стабилно са му промивали мозъка, защото не вярваше, че във Варна ще взема повече от 1 000 лв като програмист. В крайна сметка повярва, върна се и почна на 3 000 лв. Детето им се роди в БГ, живеят си страхотно. Момичето е готино, но не иска и дума да става са връщат. Той, също не иска да се връща, но от промивката на мозъка му остана една необяснима любов към Русия и омраза към ЕС и западът. Така, че нз как са нещата във всички сфери, но поне от този случай може да се направят някакви изводи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 6 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Да, имаше такъв момент, когато петрола беше 160 долара, имаше о големи заплати, високи цени и се харчеше.После всичко това свърши.Петрола падна, газа също и цялото това "чудо" приключи, разбира се, не веднага.Руската икономика е от африканско-арабски тип, в огромната си част е приход от полезни изкопаеми, основно горива.И когато цената им падна, приливът се дръпна и ясно се вижда кой е влязъл в морето без ***. Расия няма какво да изнася вече, което да и носи печалба, нефта е на минус, газа му пада цената и идва отвсякъде, военната ламарина остаря и няма нова, която да продават...Джуджето се изпокара с цял свят, вече няма външни инвестиции.Осъзнаваш ли накъде са тръгнали?:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 5 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ето, копейник, читай:In Russian Federation, 20,195.58 RUB will allow you to buy the same things you'd buy with 610.00 BGN in Bulgaria.Тоест, минималната заплата в расийка трябва да е 20 000 рубли, за да настигне по покупателна способност българската, а тя, горкинката, няма и 12 000.Разликата е само 70% в полза на българската.http://salaryconverter.nigelb.meЕто ти калкулатор, смятай, ако можешСега и тая опорка отиде у канала...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 5
Ivel
преди 3 години
Както искаш го приеми, в сенчестата икономика не се подписваш под еднаква сума всеки месец, кога какво дойде. Добри години бяха това между 5 и 10 К е усреднено, случвало се няколко пъти и 10К на ден да дойдат. Сега е по-трудно да се правят тези пари дори за мнозинството руснаци, пазара се насити, услугите там са развити до ниво, за което тук може само да мечтаем. Някога от една кола секънд хенд докарана за една нощ от Литва или за две от Германия се изкарваха между 2-3К долара. Случвало се е да се продаде още в деня на докарването. Отделно ми вървеше някъква си заплата там около 2500 долара, естественно пак сива. Сега по- разбираемо ли е. Руснаците са значително по-предприемчиви от нас, ние сме си малко ориенталци а те са по-близо до севера, където хората работят. Хората, които познават Русия отблизо вероятно разбират за какво говоря а лаиците по форумите, които приемат всичко свързано с Русия еднозначно едва ли ще разберят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 3 години
Хахаха... Начи за заплатите и пенсиите верваме на Росстат, ама за заразените и умрелите - йок! ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 3
Otka4eni reformatori
преди 3 години
Я бе експерта.. А я кажи каква е покупателната способност на руснаците и каква е нашата. Като си казал А, кажи и Б. Или не ти е удонио ка жеш тази статистита, защото ще се окаже че не си прав. Като ми сравнявате заплатите, сравнете и покупателната способност на населението. Това първо. И второ не че ми е зор за руснаците, те са голема държава и ще се оправят, ама да видим нашата коч,ина как ще я оправите. така ще я оправите, че ум ще ви зайде.И трето, обличай ватенката и беги далеко, че на всички им омръзна да ти четат простотиите....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 3
khao
преди 3 години
между 5000 -10000 американски долари---баси маржа, човек ще каже че си го измисляш :):) ДА знаеш че и аз зимам тук в БГ, някъде между 3000 и 150000 :):) не, малко е.... между 3000 и един милион правя :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 7
Ivel
преди 3 години
За пенсиите се извинявам, техническа грешка е, аз съм от старото поколение, което е с подобаваща грамотност. В българския език няма дума в множествено число завършваща на Й, това го знаем от 4-5 клас. За Русия, не гледайте статистиките те са изкривени, там има много сива икономика, аз лично съм изкарал около 13 години в сивия сектор в Русия и до ден днешен изкарвам пари за сметка на Русия, Та да спомена, че там докарвах между 5000 -10000 американски долари в месец при заявена официална заплата около 200 долара. Имам и свежи наблюдения за размера на заплатите в Русия, защото работя с руснаци и знам какво си докарват те сега. Освен това имам дълбоки съмнения за българската статистика, надуват я защото едно от условията за влизане в ERM2 е да се приближи заплащането в България до средноевропейското, което няма как да стане именно сега освен с изкривена статистика. Така е най-лесно и не иска разходи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Какво е пенсиЙ?Някой древногръцки философ, вероятно?Защо копейниците сте толкова неграмотни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още