IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин отмени традиционната годишна "пряка линия" по телевизията

Може да се каже, че през последните месеци президентът постоянно беше в пряка връзка с населението, твърди говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

16:27 | 09.09.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK</em></p>

Снимка: EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK

Руският президент Владимир Путин отмени традиционната си годишна "пряка линия" по телевизията с въпроси и отговори на зрители, която трае по няколко часа и дава възможност на руснаци да изложат недоволствата си на живо, предава DPA.




Тази т. нар. "пряка линия" се е състояла всяка година от 2001 г., без 2004 и 2012 г., и дава повод на Путин да обещава, че ще уреди проблеми на частни лица, да се скара на представители на местни власти, а понякога и да споделя подробности от личния си живот.

"Може да се каже, че през последните месеци президентът постоянно беше в пряка връзка" с населението, обясни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.


Заради пандемията от новия коронавирус от март насам Путин  води повечето си срещи по видеоконферентна връзка и по-често обсъжда текущи проблеми с областните губернатори. Тези разговори се излъчват по държавната телевизия.

Според Песков някои елементи от "пряката линия" може да бъдат включени в традиционната пресконференция на Путин през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още