IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата във Франкфурт стартира ново разследване срещу Deutsche Bank

Проверката е свързана с подадена жалба спрямо споразумението за 1 млрд. долара по делото относно ролята на кредитора в колапса на медийната империя на Лео Кирх

16:16 | 12.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Прокуратурата във Франкфурт стартира ново разследване срещу Deutsche Bank

Прокуратурата във Франкфурт стартира ново разследване срещу най-голямата германска банка Deutsche Bank след жалба срещу споразумението за 1 млрд. долара по проточилото се дело за ролята на кредитора в колапса на медийната империя на Лео Кирх, пише Ройтерс.

Разследването, описано от прокурорите като „рутинно“, е поредният проблем за банката след правните и регулаторните трудности, които изпитва, довели до оттеглянето на двамата ѝ съизпълнителни директори миналия уикенд.

„Жалбата идва от някого, който вече е подал няколко жалби срещу банката“, коментира говорител на прокуратурата, който потвърди новината, излязла в Stuttgarter Zeitung в петък.

„Помолихме Deutsche Bank да предостави документи за споразумението. Това е рутинно разследване“, добавя говорителят, отказвайки да назове лицето, което е подало жалбата, и причините за нея.

Deutsche Bank оказва пълно съдействие, разкрива говорител на германския кредитор, но без да споделя повече подробности.

По-рано тази седмица следователи щурмуваха офиси на Deutsche Bank в отделно разследване по подозрения за извършени данъчни измами от клиенти на банката.

Лео Кирх, който почина през 2011 г., обвини германската банка за срива на медийната му империя през 2002 г. Той спечели един от най-настървените корпоративни спорове в Германия, след което Deutsche Bank трябваше да плати 925 млн. евро (1 млрд. долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още