IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПроКредит разширява финансирането на бизнеса в България

Увеличението на капитала на ПроКредит Холдинг ще позволи да се засили кредитирането за малки и средни предприятия в Югоизточна и Източна Европа

18:20 | 22.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Борислав Костадинов, член на управителния съвет на ПроКредит Холдинг.<em> Снимка: ПроКредит Банк</em></p>

Борислав Костадинов, член на управителния съвет на ПроКредит Холдинг. Снимка: ПроКредит Банк

Година след листването си на Франкфуртската фондова борса, ПроКредит Холдинг успя да увеличи капитала си с приблизително 61 млн. евро като емитира почти 5,4 млн. нови акции. Това означава увеличение на акционерния капитал на дружеството с 10%. Новите акции бяха главно придобити от институционални инвеститори от Германия и Великобритания.

Натрупаният капитал ще подпомогне групата от банки да разшири кредитирането си за малки и средни предприятия (МСП) в Югоизточна и Източна Европа, съобщиха от ПроКредит Банк (България).

"Нашите банки имат отлична репутация като надежден партньор на МСП, за които считаме, че имат ключово значение за положителното икономическо развитие на Югоизточна и Източна Европа. В страни като България очакваме условията да останат благоприятни, за да може малкия и средния бизнес да продължи да се развива", коментира Борислав Костадинов, член на управителния съвет на ПроКредит Холдинг, със седалище във Франкфурт.

Той напомни, че като отговорна група от банки ПроКредит насърчава икономическия растеж, съобразен с екологичните и социалните фактори.

Според него уникалният подход и положителните перспективи за развитие на МСП, които са клиенти на банката, са повлияли чувствително на капиталовия пазар.

"За нас успешното увеличение на капитала е ясен знак за доверие в банковата ни група, както и в начина, по който оперираме", коментира Петър Славов, председател на надзорния съвет на ПроКредит Банк (България).

Той уверява, че ПроКредит Банк България ще продължи да работи като "Hausbank" за МСП, които имат добър потенциал за развитие и растеж.

“В тяхна подкрепа ние се стремим да улесняваме достъпа им до инвестиционни и оборотни заеми, търговско финансиране и цялостно банково обслужване”, посочи банкерът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още