IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Philips изпревариха очакванията на анализаторите

Акциите на компанията са поскъпнали с около 26% от началото на годината, докато конкурентът ѝ Siemens Healthineers отчита спад от 2% в стойността на книжата си

10:15 | 22.07.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Холандската група за медицински технологии Philips отчете ръст от 6% на продажбите си до 4,67 млрд. евро през второто тримесечие, изпреварвайки очакванията благодарение на силното търсене на болнично оборудване в САЩ и Китай, съобщава Ройтерс.

Пазарните анализатори очакваха продажбите да се повишат с 4,5% спрямо ръст от 4% през същия период на миналата година.

Коригираната печалба преди лихви, данъци и амортизация (EBITA) на Philips скочи с 14% до 549 млн. евро, като приблизително за такъв резултат бяха и пазарните очаквания.

Компанията, която продава различни продукти, вариращи от четки за зъби до медицински системи за визуализация, се придържа към прогнозата си за стабилен растеж през цялата година, тъй като отчита 8% увеличение на новите поръчки.

"Ние продължаваме да очакваме, че динамика ни на представянето ще продължи да се подобрява през втората половина на годината, подкрепена от растежа на продажбите и производствената ни програма," каза главният изпълнителен директор на групата Франс ван Хутен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 09:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още