IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на нови коли в България намаляват с почти 5% през януари

Европейският автомобилен пазар също бележи сходен спад на годишна база от 4,6%

14:07 | 15.02.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Регистрациите на нови автомобили в България са отбелязали спад от 4,9% на годишна основа през януари, показват данни на Европейската асоциация на производителите на автомобили.

Според данните през първия месец от годината са регистрирани общо 2344 нови автомобила, като през същия период на миналата година техният брой е бил 2465.

Европейският автомобилен пазар отбелязва през януари по-бавен старт на годината, като на годишна база понижението е от 4,6%. Въпреки това с регистрирани общо 1,2 млн. автомобила това е вторият по големина брой за този месец от годината от 2009 г. насам.

Това представлява пети пореден месец на спад, което е притеснителен знак за икономиките на континента, който е изправен пред рецесия в Италия, предсрочни избори в Испания и излизането на Великобритания от Европейски съюз, съобщава Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 17:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Продажбите на нови коли в България намаляват с почти 5% през януари 1. Етническите българи намават.2. Младите си купуват, но в чужбина.3. Тукашните беднеят.4. Но гласуват за МАФИЯ-та.5. А ако не са гласували, затварят комисиите в 1 зала и менкат чували, урни, списъци и почеливши от лотарията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още