IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът обсъди напрежението около Украйна с посланиците от ЕС

Петков е информирал дипломатите и за новата динамика на отношенията между България и Северна Македония

21:32 | 28.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с посланиците на държавите-членки на Европейския съюз, съобщи правителствената пресслужба. Инициативата за разговора е на френския посланик Флоранс Робин, чиято държава председателства ЕС.

Сред темите на срещата бяха борбата с корупцията и реформата на българската правосъдна система, както и напрежението по границата на Украйна.

Българският премиер подчерта, че дипломатическите усилия за деескалация на напрежението трябва да продължат. В същото време обаче трябва да има готовност и за развитие на неблагоприятни сценарии.

Петков е информирал дипломатите и за новата динамика на отношенията между България и Северна Македония. Той ги запозна с резултатите от проведените срещи през последните седмици и заяви, че разчита на подкрепата на европейското семейство.

Това беше първата среща на министър-председателя с европейските посланици, а намеренията са тези разговори да се провеждат регулярно, се отбелязва в съобщението.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още