IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето европейски борси завършиха сесията с леки повишения

Инвеститорите следят случващото се на Wall Street

19:44 | 18.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето вропейски пазари приключиха търговията в четвъртък с леки повишения, след като инвеститорите следиха ръстовете на Wall Street, пише CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 нарасна с близо 0,2%, след като повечето сектори и основни индекси се озоваха на зелена територия.

Книжата на технологичните компании направиха най-добро представяне, като скочиха с 1,4% на фона на новините около финансовите резултати.

Няколко брокерски компании подобриха препоръките си за акциите на холандския производител на чипове ASML, след като компанията отчете по-високи резултати за четвъртото тримесечие от очакваното. Книжата на фирмата повишиха стойността си с 3 на сто в резултат от новините.

Цената на акциите на Geberit се изкачи до върха на европейския бенчмарк в четвърък, след като швейцарската фирма обяви данни за годишните си приходи от продажби, които бяха в съответствие с прогнозите на анализаторите. Стойността на акциите ѝ се повиши с 6 на сто в рамките на днешната сесия.

Междувременно Rightmove се оказа на дъното на индекса, в резултат от което книжата на най-големия уебсайт за недвижими имоти във Великобритания записаха 3,7% спад.

Днес Тереза Мей и Еманюел Макрон се срещнаха, за да се договорят за договорят ходовете си по отношение на борбата с тероризма и кооперацията си в сферата на отбраната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още