Полша скъса договора с "Газпром" заради спора с плащанията в рубли

Решението е "на ръба на лудостта", смятат в Кремъл и ще анализират какво означава то за транзита на руския газ към Европа

Полша скъса договора с "Газпром" заради спора с плащанията в рубли

Снимка: Andrey Rudakov, Bloomberg

Още по темата
Катар обещава втечнен газ на Германия от 2024 г.
20.05.2022
Половината клиенти на
19.05.2022
Рекордни доставки на втечнен природен газ в Европа през април
02.05.2022
Коментари
   1| 2    
1
 
7
 
17
zelka007 до: Императорът
преди 1 месец
Импе, физически руският газ в момента в ЕС е около 25, а беше 40%, от общото потребление. И продължава да намалява. Да не съм лош пророк, но ще стане 10%, а вероятно и по-малко в близко бъдеще. Балтийският регион реже далекопроводите(откачват руснаците от енергопреносната мрежа), режат тръбопроводите, вероятно ще започнат да закриват и гранични пунктове... Закриват достъпа до руски сайтове, напускат ги базови фирми от промишлеността, изключват ги от международни проекти... Изключват ги от баковата система... В пристанищата не обработват руски кораби и товари. Ти какво не разбираш от това, което се случва?!
5
 
3
 
16
Pyramid до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Ватенкопф, още малко, и сам ще си приказваш? . ..... ..... - Не бих се учудил.-
7
 
2
 
15
преди 1 месец
"Полша скъса договора с "Газпром" заради спора с плащанията в рубли"...а мрънка на норвежците, че искали да печелят. Ами не става така, пановье. Или-или, определете се
5
 
5
 
14
преди 1 месец
Я, някакви копвйнишки екстременти са се залепили на подметката ми и църкат? Остъргвам ги на бордюра и ги оставям откъдето са изпълзели.
5
 
8
 
13
Борката до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Ватник, украинците на парада на победата в Москва милостиво са отпуснали място за една българска тролска рота. Приготви ли розовите прашки?
10
 
8
 
12
преди 1 месец
Хахахах, някаква пияна полска утaйка се опитва да говори от името на целия свят - няма такъв смях... явно пaлякът по някакъв начин заразява с безочието си всички уязвими. Колкото и да не му се ще - 80% от света си поддържа нормалните търговски взаимоотношения с Русия, но нещо все повече държави започват да странят от доларчето. Иначе шляхтичите ако щат. Ще купуват руски газ по германски газопроводи или от американски танкери. Щото норвежкото газопроводче нещо няма капацитетът да им осигури нужните количества, отделно води до полуизчерпани находища. Дотогава ще се забавляваме с жалките напъни на тия.... които дори се опитаха с пиратски нападения да саботират Северен поток 2 - който лесно ще влезе в употреба след 3-4 години.
5
 
7
 
11
ing5rov до: Oбичам България
преди 1 месец
то и вие тролевите ако напуснете България ше е баш добре ...
6
 
8
 
10
преди 1 месец
Дрогаре антиваксъре и рашистки (цензура), не е тайна средният производствен разход и на норвежкият и на руският газ. Норвежкият от платформите е около 2,5 пъти по-скъп за добив, Но на фонът на ценa на TTF в Нидерландия надвишаваща 300 (ТРИСТА) пъти тази на добивът, заигравката с производствените цени е первезна, иде реч за разлики от по няколко евра за илядо кубика... :)))... Мен лично, предполагам и Грета, текущата цена на природният газ ни устройва. Преходът към ВЕИ ще бъде не бърз (за 20-30г), а светкавичен, за 7-8г ще приключат основните транзакции. Това е хоризонтът и на големите енергийни компании, ако четете техни отчети и планове...
8
 
6
 
9
преди 1 месец
Вот вам полска комбинация от три пръста, кремълски opки! Скоро оттук-оттам, лека полека кранът се върти на затваряне от цяла Европа. Пак ще се учите да ядете п(у/и)шки, както Рейгън ви научи преди време!
2
 
10
 
8
Зайо Байо до: cyclop
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Моравецки се изказа че норвежците печелeли много в момента за сметка на високите цени, трябвало да споделят печалбата си :) с Полша и Украйна. Не знам от норвежка страна дали излязоха с коментар.
   1| 2