IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pioneer и Santander Asset Management напът да се слеят

Очаква се сделката да бъде приключена през 2016 г., като ще създаде едно от най-големите дружества за управление на активи в света

12:24 | 12.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Pioneer и Santander Asset Management напът да се слеят

Pioneer Investments и Santander Asset Management са подписали обвързващо споразумение за обединяването си, което ще създаде едно от най-големите дружества за управление на активи в света.

Компаниите се сливат заедно с подразделения на частните инвестиционни компании Warburg Pincus и General Atlantic, съобщават от UniCredit - собственикът на Pioneer Investments.

Очаква се финализирането на обединението през 2016 г., но първо Pioneer Investments и Santander Asset Management трябва да получат одобрението на регулаторните органи.

След обединението новата Pioneer Investments ще управлява активи за общо 400 млрд. евро. Компанията ще се нареди сред 35-те най-големи управляващи дружества в света и в топ 10 в Европа по активи.

Партньорството между двете компании ще доведе до по-добра диверсификация на бизнеса по отношение на инвестиционните стратегии, дистрибуционните канали и разпределение на пазарите. За миналата година двете компании са имали паричен поток в общ размер на 25 млрд. евро.

Обединената вече Pioneer Investments ще бъде представена в над 30 страни, сред които има и утвърдени региони като Северна и Латинска Америка, както и водеща позиция в Европа. Фондовете на Pioneer се предлагат у нас чрез УниКредит Булбанк.

„Сътрудничеството между Pioneer Investments и УниКредит остава непроменено при досегашните параметри. Продължаваме да работим и с непроменени условия по такси, комисиони и други с клиентите ни в България според сключените договори“, коментира Явор Ачев, който е мениджър на Pioneer Investments за България.

Pioneer управлява активи на стойност 225 млрд. евро. През 2014 г. дружеството имаше над 13 млрд. евро нетни приходи от продажби, което го нареди в топ 5 в Европа и в топ 10 в света. Santander Asset Management има силно присъствие в Европа и Южна Америка. То е представено в 11 държави и има активи на стойност 172 млрд. евро.

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27 ноември в Интер Експо Център София.
 
Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още