IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philips не успя да отговори на пазарните очаквания

Холандският концерн се бори със слабото търсене, а ръководителят му се надява на подобрение през идните тримесечия

17:13 | 29.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Холандската група за медицински технологии Philips е притеснена отслабващото търсене на болнично оборудване в Европа. Въпреки процъфтяващия бизнес в Китай и други развиващи се пазари конкурентът на дъщерното дружество на Siemens, Healthineers, не успя да отговори на пазарните очаквания.

Оперативната печалба (Ebita) се повишава през първото тримесечие с шест процента до 364 милиона евро, както обяви компанията в понеделник. Анализаторите обаче очакваха средно ръст до 371 млн. евро. Продажбите също са по-слаби от очакваното, с увеличение от два процента, предава Ройтерс.

Изпълнителният директор на групата Франс ван Хутен се надява на подобрение през следващите месеци. След разочароващото начало на годината се очаква ръстът на продажбите да бъде много по-силен в Европа и САЩ през второто и третото тримесечие.

Philips потвърди ангажимента си за ръст с четири до шест процента годишно по отношение на сравнимите продажби до 2020 година. Перспективата се хареса на инвеститорите: В началото на търговията акциите Philips поскъпнаха с два процента. Групата, която преди беше диверсифицирана компания с поделения за електроника и осветителни технологии, сега се фокусира върху медицинските устройства и продуктите за здравеопазване – от медицински скенери до четки за зъби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още