IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Merck за първото тримесечие спадна с 13%

По-слабият финансов резултат на германската фармацевтична компания се дължи на разходите за придобиването на Sigma-Aldrich

10:08 | 19.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Merck за първото тримесечие спадна с 13%

Германската фармацевтична компания Merck KgaA оповести във вторник 13 на сто спад на печалбата за първото тримесечие на 2015 г. поради разходите за финансиране на придобиването на Sigma-Aldrich Corp., предава MarketWatch.

Нетна печалба за периода, приключващ на 31 март, достигна 281,7 млн. евро, което е спад с 13% от постигнатите година по-рано 325,2 млн. евро.

За цялата година Merck подкрепя становището си за малко по-високи органични продажби и заяви, че очаква нетни продажби на стойност 12,3-12,5 млрд. евро и печалба преди лихви, данъци и амортизации от 3,45 до 3,55 млрд. евро.

Перспективите не вземат предвид очакваната печалба от планираното придобиване на лабораторната група за тестване на материали Sigma-Aldrich за 17 млрд. долара (15,05 млрд. евро). Сделката бе обявена през миналата година и се очаква да приключи през това лято. Ходът е част от опита на главния изпълнителен директор Карл-Лудвиг Клей да промени фокуса на компанията, излизайки изцяло от фармацевтичния бизнес.

Продажбите за първото тримесечие нараснаха с 16% до 3,04 млрд. евро от 2,63 млрд. евро през миналата година.

В края на 2014 г. Merck осъществи друга голяма сделка, придобивайки производителя на антибиотици Cubist Pharmaceuticals. Сделката бе на стойност 9,5 млрд. долара, като Merck плати по 102 долара на акция в кеш.

Листнатите в Ню Йорк акции на германската фармацевтична компания затвориха сесията в понеделник при цена от 60,01 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още