IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Озбърн: Европа е изправена пред прост избор – да се реформира или да залезе

Запазването на статуквото ще накара Великобритания да се замисли отново за членството си, заяви британският финансов министър

09:42 | 16.01.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Озбърн: Европа е изправена пред прост избор – да се реформира или да залезе

Великобритания може да бъде принудена да напусне Европейския съюз, ако организацията не се реформира, заяви британският финансов министър Джордж Озбърн, цитиран от BBC.

По думите му правата на страните извън еврозоната трябва да бъдат законово защитени.

Той се изказа остро срещу цялостната структура на ЕС. По думите му общността изостава след Индия и Китай, а упадъкът може да бъде спрян единствено чрез реформи.

Озбърн даде пример за разходите на континента за социални системи и проблемите в конкурентоспособността, като заяви, че това не може да продължава така.

Запазването на статуквото ще накара Великобритания да се замисли за членството си.

„Не искаме да се присъединим към еврото. Не искаме и да се оттегляме от Европа, защото това ще е лошо за страната ни. А напускането на страна с размерите и глобалното влияние на Великобритания ще бъде много лошо за Европейския съюз“, коментира министърът на финансите.

Озбърн заяви, че Европа е изправена пред прост избор – да се реформира или да залезе.

Той повтори обещанието на консерваторите да проведат референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС през 2017 г., ако спечелят изборите. Озбърн каза, че партията е решена да предоговори отношенията на Великобритания с ЕС.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 4
michaelis
преди 10 години
абе май англичаните са си прави и ше теглят една майна и на EU и на *** и пульо и у лево, те не искат някаква си ECB да им се разпорежда насам на там с тяхните пари, дано се разпадне това EU, че няма смисъл от него само по концентрирана власт имат тея *** от Брюксел, а *** можем да им ги оставим :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
До (-) написал съм само първото следствие !!... ще казвам малко за да се дразните повече ;)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
реформите (като необходимост) сами по себе си не могат да компенсират основния аргумент от който се пораждат, поради неконстантността му!Та първото следствие от тази логика е че ще са безкрайни - или много по-дълги по време, от конкретната необходимост изискваща ги понастоящем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още