IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оли Рен: Икономиката на ЕС излиза от рецесията през втората половина на годината

Текущите показатели потвърждават постепенното движение в положителна посока, смята европейският комисар по валутните и финансовите въпроси

23:08 | 19.07.13 г.
Оли Рен: Икономиката на ЕС излиза от рецесията през втората половина на годината

Икономиката на Европейския съюз постепенно се възстановява, се твърди в разпространено днес изявление на европейския комисар по валутните и финансовите въпроси Оли Рен, което той смята да конкретизира в подробен доклад на срещата на високо равнище на групата на 20-те най-големи икономики в света (Г-20) в руската столица Москва, започнало днес, съобщи ИТАР-ТАСС.

„Във втората половина на 2013 г. ние навлизаме на фона на стабилизиране на икономическата активност и на повишаване на доверието“, посочва Рен.

Той добавя, че „текущите показатели потвърждават постепенното движение в положителна посока“. „Това предполага връщане към растеж през втората половина на настоящата година“, смята еврокомисарят.

По думите му ЕС прогнозира и слаб ръст на заетостта през 2014 г., „макар че безработицата остава на недопустимо високо ниво“.

На двудневната среща на министрите на финансите и управителите на централните банки на страните от Г-20 като основни теми се очертават проблемите на привличането на дългосрочни инвестиции, реформата в международния валутен фонд, политиките на количествените улеснения и прозрачността на данъчното облагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още