IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оли Рен: Европа се нуждае от експертния опит на "Тройката"

Сега е най-подходящото време, по което да обсъдим дали и под каква форма да се запази модела на "тройката, отбеляза еврокомисарят

13:49 | 18.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Eврокомисарят е убеден във важността на експертната позиция на &quot;тройката&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Eврокомисарят е убеден във важността на експертната позиция на "тройката". Снимка: Ройтерс

Европа се нуждае от обединения експертен опит на Международния валутен фонд (МВФ), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК) при разглеждане на дълговата криза в еврозоната. Това заяви в четвъртък европейският комисар по икономиката и монетарната политика Оли Рен, отхвърляйки предложенията "тройката" кредитори да бъдат разпуснати.

"Тройката бе създадена по инициатива на страните от еврозоната през 2010 г., като ключов елемент от нашата реакция на кризата в Гърция", отбеляза Рен, цитиран от Ройтерс.

"Нито една от тези ситуации е лесна за разрешаване", заяви еврокомисарят, позовавайки се на спасителните програми в Гърция, Португалия, Ирландия и Кипър, които в момента са в надзора на "тройката". "Въпреки това, най-важното беше, че ние можехме да чертаем планове въз основа на комбинираните и допълващи се експертизи на трите институции", отбеляза още Оли Рен.

По-рано тази седмица еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг призова за разпускане на "тройката" кредитори, заявявайки, че Европа вече не се нуждае от МВФ за решаване на проблемите си.

"Ние със сигурност трябва да търсим начини за оптимизиране на управлението на еврозоната, включително допълнителни механизми за управление на кризи", коментира още Рен, като добави: "Сега е най-подходящото време, по което да обсъдим дали и под каква форма да се запази модела на "тройката".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още