"Нафтогаз Украйна": Германия получава преимущество със "Северен поток 2"

Ако Русия спре газа за Европа, европейските потребители едва ли ще ѝ простят, смятат ръководителят на украинския газов оператор

"Нафтогаз Украйна": Германия получава преимущество със "Северен поток 2"

Снимка: "Газпром"

Още по темата
Републиканците се провалиха със закона за санкциите по „Северен поток 2“
14.01.2022
Белият дом: Санкции срещу
13.01.2022
Коментари
3
 
3
 
4
преди 4 месеца
'Страната ще загуби над 1 млрд. долара пирходи годишно от отпадналия транзит на газ заради газопровода.' Спомням си имаше едно време един Командир в БГ(за по-забравилите - ванката костов). По негово време Газпром искаше да строи газопровод през БГ до Турция(за много пари). След като т.н. Командир ги 'отряза', предполагам по настояване на нашите нови господари от хАмерика, се построи Син Поток. И вместо сега БГ да таксуваме газа, лапаме мухите! А Доганя си... прехвърля броеницата с едно напред!!!
5
 
4
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Цитат: " Според Витренко това може да се случи, ако на европейските потребители бъде дадена възможността да купуват газ на руско-украинската граница. " И два параграфо по-долу: "Русия заяви готовност да увеличи доставките на газ за Европа на фона на дефицита в момента, но само чрез дългосрочни договори или през новия газопровод." Тоест като се сключат дългосрачни договори няма проблем точката на предаване да е на границата русия-украйна. Поне аз така разбирам горните два параграфа. Ветренко вместо да дава интервюта да вземе да събере две и две и да тръгне да търси потенциални клиенти на Газпром готови да сключат дългосрочни договори и да ги убеди точката на предаване да е на границата като им предложи изгодни условия за пренос. Тази година Нидерландия спира добива от Гронинген. Тоест клиенти които са получавали от този източник ще трябва да потърсят нов източник. Да не говорим че и за украинците е по изгодно да купуват газта от Газпром. Но вместо това украинска компания регистрирана в Швейцария купува газта и след това я препродава на Нафтогаз като вече в цената е добавен и транзита до Швейцария и обратно. /справка интервютата на украинският енергиен специалист Валентин Землянски/. Но така няма да има тлъсти комисионни. А бедните? Който не знае отговора да гледа филма: История на света. И пак от същият източник с последните договори между Газпром и Нафтогаз последният има статут на агент. Тоест може да намира клиенти и да склюва с тях договори за доставка на газ. И в тези договори няма проблем да бъде включена клауза транзита да преминава през Украйна. Но много по лесно е да критикуваш и да се оплакваш отколкото да се хванеш и да свършиш някаква работа.
6
 
3
 
2
преди 4 месеца
Ще не вмерла Украина! Слава Украине! Хохлодебилом слава! Зиг- хайл! Зиг- хайл! Зиг- хайл! Зиг- хайл!
8
 
7
 
1
преди 4 месеца
А, демек Германия трябва доброволно да се откаже от икономическите си интереси заради мрсната украйна? Докога изобщо Европа ще търпи наглостта на хохълската гнъс? Да не са си продавали г.зът на американците, да не са скачали срещу Русия !!!