IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надеждите на инвеститорите подкрепиха европейските борси

Основните индекси завършиха на зелена територия

19:31 | 07.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Европейските пазари завършиха търговията във вторник с повишения, след като инвеститорите показват надежда, че регионът достига платото на разпространението на коронавируса, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи деня с 1,7%. Ръстовете поведоха книжата на туристическите компании, които повишиха цената си с 6,2 на сто, докато всички големи борси се озоваха на зелено.

Пазарите в Европа също така реагират на новините от снощи, че британският премиер Борис Джонсън е бил преместен в интензивно отделение, защото симптомите му на коронавирус са се влошили. Министърът на външните работи Доминик Рааб временно пое задълженията на премиера, докато Джонсън е в болница.

Днес говорителят на премиера обяви, че той все още е в интензивното и получава „стандартно кислородно лечение“, но не е ползван обдишвател или „неинвазивна“ респираторна подкрепа.

Въпреки здравословните проблеми на Джонсън, в Европа има надежда, че ръстът на броя новозаразени и смъртни случаи с всеки ден започва да намалява.

Междувременно финансовите министри на еврозоната се срещат днес, за да обсъдят допълнителната финансова помощ за 19-те членки на валутния блок.

От своя страна Националната здравна комисия в Китай отчете 32 нови случая на коронавирус и нито една жертва за 6 април. Това е първият път, в който азиатската държава обявява, че няма починали от Covid-19, от януари насам, когато започна ежедневно да дава информация по въпроса. С това общите случаи на заразени с Covid-19 в Китай са 81 740, а смъртните случаи – 3331, сочат данни на комисията.

Книжата на Wall Street поеха нагоре в началото на търговията, подкрепени от надеждите, че новите случаи на коронавирус започват да забавят темпа си.

Обратно в Европа киноверигата Cineworld записа близо 50% ръст на цената на акциите си, след като разкри плана си за справяне със сегашната ситуация, включваща орязване на дивидента и отлагане плащането на пълните възнаграждения на висшия мениджмънт.

Британската имотна компания Hammerson и туроператорът Carnival отбелязаха съответно 33% и 21% скок на стойността на книжата си.

Френската биотехнологична компания Biomerieux, както и софтуерната TeamViewer отписаха по 4% от сцената на акциите си. Германската Hellofresh обаче поведе загубите с 9% понижение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още