IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ: ЕС и Великобритания трябва да продължат с усилията за постигане на сделка

Фондът призова двете преговарящи страни да дадат достатъчно време на компаниите и служителите да се приспособят към новите взаимоотношения

19:30 | 15.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Великобритания и Европейският съюз (ЕС) трябва да продължат с усилията за постигане на споразумение по условията на излизане на Кралството от блока, заяви говорителят на Международния валутен фонд (МВФ) Джери Райс.

„Ситуацията се развива бързо. Като всички останали, ние бихме искали да видим напредък в преговорите”, подчерта той. 

МВФ призова и двете страни в дискусиите да продължат да работят за постигането на евентуално споразумение, отчитащо периода на изпълнение на програмата с цел да не бъде допуснат рязък преход, както и да се даде достатъчно време на компаниите и служителите, за да се приспособят към новите взаимоотношения.

В сряда британският премиер Тереза Мей съобщи, че кабинетът е одобрил текста на проектоспоразумението с ЕС по условията за излизането от блока.

Документът, представен от Мей и Европейската комисия (ЕК) е резултат от напрегнатата дискусия между британските и европейските преговарящи, които започнаха разговорите си още през юни миналата година.

Изявлението на Мей обаче бе посрещнато негативно в Лондон. Днес, в знак на протест, подадоха оставка четирима членове на правителството, в това число и министъра по въпросите за Brexit Доминик Рааб и министърът на труда Естер Маквей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още