IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moeller-Maersk се справя по-добре в кризата от очакваното

Датската корабоплавателна компания се възползва през второто тримесечие от по-високите такси за товари, по-ниските цени на горивата и икономията на разходи

15:49 | 19.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Angel Garcia/Bloomberg</p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Собственикът на най-голямата линия за морски контейнерни превози в света A.P. Moeller-Maersk, който се счита за барометър за световната търговия, се радва на добра реакция на инвеститорите на последните си финансови резултати. Книжата на параходната компания поскъпват днес с над 4 на сто на борсата в Копенхаген. 

Датската корабоплавателна компания се възползва през второто тримесечие от по-високите такси за товари, по-ниските цени на горивата и икономията на разходи. Анализаторите на Jefferies посочват, че Ebitda през периода е с около 8 процента над консенсуса, а след новата прогноза за цялата година анализаторите ще редактират прогнозите си за 2020 г. в посока нагоре.

И анализаторите на Citi оценяват прогнозата на морската компания като двигател за цените на акциите ѝ. Сега компанията очаква Ebitda между 6 и 7 милиарда щатски долара за 2020 г. - в сравнение с първоначалната целогодишна прогноза за около 5,5 милиарда долара и консенсус от 5,7 милиарда долара.  

Датската група е в процес на най-радикалните си промени в историята си, след като продаде енергийния си бизнес – включително петролното си подразделение на френската Total и танкерите на основния си акционер – и се фокусира върху морските доставки и логистиката.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още