IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Пандемията и глобалното затопляне ще доведат до нови хуманитарни кризи

Германия трябва бързо да мобилизира хуманитарна помощ, заяви германският канцлер

09:35 | 16.08.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Германският канцлер Ангела Меркел. <em>Снимка: Getty</em></p>

Германският канцлер Ангела Меркел. Снимка: Getty

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че хуманитарното положение по света се влошава и заяви, че пандемията от новия коронавирус и глобалното затопляне ще доведат до нови хуманитарни кризи.

Поради това е важно Германия бързо да може да мобилизира хуманитарна помощ, каза Меркел в седмичния си подкаст, цитирана от DPA. 

Тя даде като примери операции на германската армия и работата на федералната агенция за техническа помощ в Ливан след смъртоносната експлозия в Бейрут, в която загинаха 178 души и бяха ранени най-малко 6000.

Тази експлозия показа колко ужасяващо бързо може да се развие една криза, каза Меркел.

В същото време Германия се присъедини към Франция и Италия относно възможността за налагане на санкции срещу държави, които нарушават оръжейното ембарго на ООН за Либия, като фокусът пада върху Турция, която е обвинявана от дълго време от Париж в доставки на оръжие за войниците на либийското правителство на националното единство.

С наближаването на Световния ден на хуманитарната помощ на 19 август Меркел подчерта необходимостта да бъдат защитени хуманитарните работници.

"За жалост виждаме как те твърде често стават жертва на атаки и им се пречи да вършат важната си работа. Те трябва да получават защитата, която им се гарантира от международното право", каза Меркел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
nobel
преди 3 години
По-голяма хуманитарна криза от политиците аз мисля, че няма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
michaelis23
преди 3 години
ммдам несъстоялото се "глобално затопляне" и измислената "пандемия" пак с едни и същи мантри на коит никой не кълве, се опитват да ощавят сиромасите още повече и да си наложат техните правила .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още