IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Maersk ще залага все повече на по-икономичните транспортни средства

Датската компания се сдоби с 20 от новите енергийноефективни кораби клас Triple-E

14:43 | 13.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Maersk ще залага все повече на по-икономичните транспортни средства

Финансовите резултати на датския транспортен гигант Maersk напоследък изглеждат добри. Това стимулира компанията да инвестира повече в по-големите кораби клас Triple-E. Новите плавателни съдове са по-енергийноефективни и възвръщат по-бързо инвестициите в тях.

Очакванията са компанията да отчете по-висока печалба през третото тримесечие. От дружество запазиха и повишената си, макар и с малко, прогноза за печалбите за цялата 2014 г.

Датската компанията се сдоби с 20 от новите кораби клас Triple-E за общата сума от 185 млн. долара. Те са значително по-бавни, но горят с 30% по-малко гориво. Това е основният въпрос в корабната индустрия в днешни дни – да вземеш ли по-големи кораби, с по-малък разход, които вървят по-бавно, за да прехвърлиш спестените средства към клиента?

Използването на подобни машини смъква цената на контейнер с 300-400 долара, като един кораб може да натовари до 18 000 контейнера.

Повече за бизнеса на Maersk може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още