IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa с нов финансов директор от 1 януари

Авиопревозвачът назначи Улрик Свенсон за поста, който преди това е заемал тази позиция в Swiss International Air Lines

11:33 | 04.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Германската авиокомпания Lufthansa назначва Улрик Свенсон за нов главен финансов директор, който ще поеме поста от Симоне Мене, напускащ позицията през август на фона на усилията на авиопревозвача да стъпи на по-стабилна финансова основа, съобщава MarketWatch.

Свенсон, който в момента е главен изпълнителен директор на шведската инвестиционна компания Melker Schörling AB, ще поеме новата си длъжност от 1 януари 2017 г., съобщиха от най-голямата германска авиокомпания.

Новото попълнение на Lufthansa е заемал поста управляващ финансов директор и главен финансов директор на Swiss International Air Lines и е играл ключова роля в процеса на придобиване на компанията от Lufthansa. 

Германският превозвач се опитва да намали разходите и да повиши конкурентоспособността си. Компанията губи пазарен дял в бизнеса си на къси разстояния от конкуренти като Ryanair Holdings и easyJet, а Emirates Airline и Qatar Airways привличат пътниците на дълги разстояния до Близкия изток.

Компанията обяви през юни, че Мене ще напусне поста си, като допълни, че главният изпълнителен директор Карстен Шпор ще изпълнява функцията на финансов директор, докато Свенсон поеме задълженията си през следващата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още