IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa продава билети за Европа на възможно най-високи цени

Германската авиокомпания не пуска за резервации по-евтините места, за да ги пази за презаверка на отменени по-рано полети

18:49 | 01.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Поради напрегнатата ситуация с резервациите и трафика Lufthansa драстично ограничи предлагането на билети за европейски и вътрешни полети. От няколко дни полети за дати през целия юли могат да бъдат закупени само в най-скъпите класове резервации, потвърди компанията информация от интернет форуми за редовни пътници.

Целта на временната мярка е да се запазят свободни места за презаверка на резервации, свързани с обявените по-рано отменени полети. Тези промени ще бъдат въведени в системата през следващите дни. През юли и август Lufthansa е отменила повече от 3000 връзки поради огромните проблеми с капацитета на летищата и в собствената си организация, предава DPA.

Въпреки това компанията заяви, че 95% от всички планирани полети ще бъдат извършени през лятото. Целта е на всички гости, засегнати от отмяна на полет, да се предложи алтернативен вариант за пътуване, заяви говорител. „За да гарантира това, компанията намали наличността на полети на Lufthansa за нови резервации през юли“.

За 400 евро от Франкфурт до Берлин?

Потребителите съобщават за цени на билети за икономична класа "Y" от над 1000 евро от Франкфурт до Лондон или Дубай. Еднопосочните вътрешни билети от Франкфурт до Хамбург или Берлин струват 400 евро. Дори в бизнес класа все още са налични само билети в най-високата и следователно най-скъпа резервационна класа "J".

Едва след приключване на презаверките Lufthansa възнамерява да отвори отново системата и в зависимост от наличните места да предложи отново и по-евтините класове резервации. Според информация от фирмените среди това може да се случи следващата сряда, 6 юли.

В разгара на хаоса с полетите в четвъртък в Lufthansa започнаха и колективните преговори за около 20 000 души от наземния персонал. С оглед на голямото натоварване на персонала и нарастващата инфлация синдикатът Verdi поставя искане за ръст на заплатите с 9,5% или поне 350 евро увеличение на месечното възнаграждение.

Самият Verdi не се страхува да парализира и без това спъващата се компания със стачки в случай на преговори в задънена улица. Задължението за примирие изтече на 30 юни - така че от този момент нататък теоретично са възможни стачни действия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още