IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa Cargo планира да съкрати до 800 работни места в следващите години

Мярката, част от плана на Deutsche Lufthansа за оптимизиране на дейността, ще спести 80 млн. евро

10:55 | 13.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Lufthansa Cargo планира да съкрати до 800 работни места в следващите години

Логистичният отдел на Deutsche Lufthansa AG планира да съкрати до 800 работни места в световен план, за да намали още разходите и за да се съревновава по-добре с конкурентите си в Близкия изток, пише MarketWatch.

Lufthansa Cargo, където работят около 4 600 души в глобален мащаб, обмисля съкращаването на до 450-500 позиции в Германия и други 250-300 в чужбина в следващите години.

Според говорителя на звеното стъпката ще спомогне за намаляване на разходите с 80 млн. евро.

Съобщението идва, след като миналата седмица от бизнеса на Lufthansa с кетъринг информираха, че обмислят съкращения на до 2 400 души в Европа в следващите пет години. И тук целта е да се помогне на авиокомпанията в борбата й с нискотарифните й конкуренти и превозвачите от Близкия изток. Около 1 700 от тези работни места ще бъдат съкратени само в Германия.

През май Lufthansa Cargo намали прогнозата за финансовите си резултати, след като отчете спад на приходите и печалбата през първото тримесечие, заради които обвини слабото търсене и пренасищането.

Логистичният отдел сега очаква годишната изгладена печалба преди лихви и данъци да бъде значително под миналогодишните 74 млн. евро спрямо предишната прогноза за лек ръст.

През май оттеглящият се главен финансов директор на Lufthansa Симон Мен предупреди, че може да са нужни още структурни промени в звеното.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още