Липсата на инвестиции в съхранение може да забави енергийния преход

Развитието на технологията трябва да бъде включено в пакетите на ЕС за възстановяване след пандемията, смятат от МАЕ

Липсата на инвестиции в съхранение може да забави енергийния преход

Снимка: Billy H. C. Kwok/Bloomberg

Още по темата
Коментари
0
 
2
 
5
преди 7 месеца
ПАВЕЦ са идеалните батерии за съхранение на енергия у нас в бъдеще. Те могат ползват евтина енергия /когато стане евтина де/ от ВЕИ и да я заместват, когато тези ВЕИ не работят. Но факт че само с перки и фотоволтаици енергетиката не можеда съществува. Ще трябва минимум поне 30-50 процента базова в бъдеще, било то от атом, газ или собствени въглища. И това че ВЕИ на 24 май работила много, нищо не означава на 24 ноември!
0
 
1
 
4
0pk
преди 7 месеца
Първо ще субсидираме скъпата енергетика, после ще спонсорираме производството ползващо таз енергия - за да е конкурентно, а накрая ще се сърдим на китайците :D
0
 
0
 
3
Стоян Петров до: Императорът
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Даже текущая динамика впечатляет. Прогноз говорит, что уже в 2020-м на планете суммарная мощность запущенных новых электролизеров для получения водорода вырастет сразу в несколько раз по сравнению с 2019 годом (до этого был небольшой постепенный рост), хотя и составит пока в общем-то "смешные" 120 мегаватт мощностей по всему миру. Для сравнения: только в Германии сейчас обсуждаются планы строительства к 2030 году от трех до десяти гигаватт электролизеров.
2
 
3
 
2
zelka007 до: Императорът
преди 7 месеца
що бре импе , кво и е на чистата енергия ... и то бизнес кат другите ... даже напоследък кърти фаянса ... ингилизите са изкарали 54 дена без въглища ... а турците са се сцепили от ВЕИ на 24 май , техният министър тъй се е похвалил , верно в неделя , но все пак ... :))) ... малко извън темата , ама що турците продължават прогресивно да намаляват покупките на руска газ ... ?! ... на религиозна основа или на финансова е ... ?! ... тръбата хептем ще пресъхне както е тръгнало ... :)))
3
 
4
 
1
преди 7 месеца
„Пречка за много по-широка инвестиция в тази насока е липсата на договорени и видими приходи“

"От своя страна Европейският съюз (ЕС) предложи план за възстановяване на стойност 750 млрд. евро, за да се ускори преходът към чист транспорт, да се увеличи икономията на енергия и производството зелена електроенергия."

Какво повече да коментираме? Вместо да подкрепят възстановяването на реалната икономика, евроолигoфрените ще хвърлят 750 МБ за икономически неефективните зелени прocтотии !!! Разбира се - после за поредният крах, ще са виновни китайците, руснаците и извънземните !!!