IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консенсусът за парите по спасителния план в Европа - трудно постижим

Трябва да бъдат изследвани моделите на реакция на отделните страни, смята д-р Борислав Мавров, програмен директор на Фондация "Европейския институт"

12:46 | 23.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Пресечната точка в разпределянето на средствата от спасителния план в Европа ще се намери, но много трудно. Това коментира д-р Борислав Мавров, програмен директор на Фондация "Европейския институт", в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Предстои и физическа среща на европейските лидери, но почти съм убеден, че тя няма да е достатъчна и до края на юли ще видим още една среща. Трудно постижим е консенсусът“, посочи гостът. 

По думите на госта част от лидерите нямат лукса на спокойствието, каквото имат в други ситуации. „Налице е една от най-тежките кризи, с които съюзът се сблъсква – трябва решение, трябва да бъдат изследвани моделите на реакция на отделните страни, на социално-икономическите измерения и социалните модели на кризата“, обясни Борислав Мавров.

По отношение на ситуацията в България програмният директор на Фондация "Европейския институт" коментира, че прави впечатление лисата на последователност – и то не по отношение на самите мерки, а по отношение на комуникациите.

Според Мавров това води до объркване и усещане, че тези, които задават тона и определят мерките, не са много наясно.

Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още