IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кеймбридж отново надви Харвард и е обявен за най-добрия университет в света

Канадският McGill University е най-добрият университет, който не се намира на територията на САЩ или Великобритания и е класиран на 17-то място

14:43 | 05.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Kings College, Кеймбридж. Снимка: dlhdmb13, лиценз: <strong><a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/" target="_blank">CreativeCommons</a></strong></em></p>

Kings College, Кеймбридж. Снимка: dlhdmb13, лиценз: CreativeCommons

Кеймбридж запазва челната си позиция в класацията на 100-те най-добри университета в света на QS World University Rankings и за втора поредна година остави Харвард на второ място, съобщава Bloomberg.

Първите 10 позиции в класацията отново са окупирани от британски и американски институции – 6 университета от САЩ и 4 от Великобритания.

Университетът в Йейл отстъпва една позиция спрямо класирането от миналата година и се нарежда на четвърто място. На трето място е Масачузетския технологичен институт (MIT), който печели две позиции. Оксфорд се изкачва с една позиция и се класира на 5-то място, пред Imperial College London и University College London.

Харвард, най-богатият университет в света оглавяваше класацията от 2004 до 2009 г. Годишните таксите за чуждестранни студенти в най-добрия американски университет варират между 38 хил. и 40 хил. долара на година, в сравнение с 18 – 20 хил. долара на година в Кеймбридж.

Канадският McGill University е най-добрият университет, който не се намира на територията на САЩ или Великобритания и е класиран на 17-то място, пред швейцарския ETH Zurich (Швейцарският федерален технологичен институт) на 18-та позиция. Университетът в Хонконг за поредна година е най-добре представилият се азиатски университет и заема 22 позиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още