IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Julius Baer вече управлява клиентски активи за над 300 млрд. долара

Акциите на банката поскъпнаха с 6% след новината, че ще бъде придобит портфейл за 6 млрд. франка от израелската Leumi

13:33 | 21.07.14 г.
Julius Baer вече управлява клиентски активи за над 300 млрд. долара

Швейцарската банка Julius Baer е постигнала увеличение на клиентските активи под управление с 8 на сто през първата половина на 2014 година и те са достигнали 274 млрд. франка (над 300 млрд. долара). Печалбата на финансовата институция пък е скочила с 56 на сто до 179 млн. франка за периода.

Новините доведоха до рязко поскъпване на акциите на Julius Baer с 6,05 на сто до 38,76 франка за брой.

С представянето на отчета си днес Julius Bear обяви, че е постигната сделка за придобиване на бизнеса по управление на клиентски активи на израелската банка Leumi в Швейцария. Със сделката швейцарската финансова институция прави поредното си значително придобиване.

Както е известно, Julius Baer все още води финални преговори за амбициозна сделка по придобиване на подразделението за управление на клиентски активи извън САЩ на Bank of America Merrill Lynch. Споразумение за продажбата бе постигнато още през 2012 година, процедурите по окончателното придобиване продължават.

Покупката на бизнеса на Leumi идва изненадващо, тъй като подразделението на банката в Швейцария се разследва от регулаторите в САЩ по обвинение в заобикаляне на данъци от страна на американски клиенти. Сделката вкарва в Julius Baer 6 млрд. франка за управление. Още 1 млрд. би дошъл, ако се стигне до покупка и на люксембургското подразделение на израелската банка.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още