IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия започва преглед на редица концесии

Те включват управлението на водите, телевизията и телекомуникациите, както и договорите за магистралите

11:00 | 07.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Италия ще направи преглед на концесиите за управление на водите, телевизионните излъчвания и телекомуникациите, наред с начина, по който операторът на държавна инфраструктура Autostrade per l'Italia управлява част от магистралите. Това посочи италианският вицепремиер Луиджи ди Майо пред в. "Кориере", цитиран от Ройтерс. 

Започнахме огромна работа по концесиите (...) ще ги прегледаме една по една. Autostrade е само върхът на айсберга... там са също водите, телекомуникациите и телевизионните излъчвания, посочи Ди Майо, който е и министър на икономическото развитие, труда и социалната политика.

 

Autostrade per l'Italia е подразделение на инфраструктурния холдинг Atlantia. Тя управлява магистралата А10, част от която е срутилият се миналия месец виадукт Моранди близо до Генуа. При трагедията загинаха над 40 души и десетки бяха ранени. 

Италианските власти разследват 20 души за фаталния инцидент, съобщи вчера главният прокурор на Генуа Франческо Коци. 

Според източник от правосъдната система след разследваните са топ мениджъри на Autostrade и проектната компания Spea, която също е подразделение на Атлантия. 

Коци уточни пред медии, че имената на разследваните не могат да бъдат оповестени, преди всички те да бъдат уведомени за започнатата процедура. 

Според източника разследването обхваща и служители от министерството на инфраструктурата.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още