IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия потвърди ангажимента си за TAP пред Азербайджан

Страната може да промени проектното трасе заради опасения от негативно влияние върху околната среда

15:21 | 18.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Италия е поела ангажимент за изграждане на международния газопровод TAP, заяви италианският президент Серхио Матарела по време на посещението си в Азербайджан, предаде Ройтерс.

Италия се намира в края на Южния газов коридор - мащабен проект за изграждане на газопровод, който ще транспортира газ от Централна Азия към Западна Европа.

Правителствен източник заяви пред Ройтерс, че Италия, която вече се е ангажирала с газопровода, може да се опита да промени неговото трасе заради опасност от негативно въздействие на проекта върху околната среда. Протестиращи активисти изразиха опасения, че изграждането на газопровода ще доведе до унищожаването на маслинените гори в Южна Италия. 

„Мисля, че газопроводът ще бъде изместен, за да се избегнат маслинените насаждения“, смята информиран по случая източник.

Свързвайки се с Трансанадолския газопровод (TANAP) на гръцко-турската граница, TAP ще прекосява Северна Гърция, Албания и Адриатическо море, преди да стигне до брега на Южна Италия, за да се свърже с вътрешната мрежа за природен газ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още