IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианското правителство одобри стимули за още 25 млрд. евро

Очаква се страната да получи най-големия дял от фонда за възстановяване на ЕС

13:25 | 23.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg L.P.</p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Италианското правителство одобри предложение за 25 милиарда евро (29 милиарда долара) допълнителни разходи за спасяване на икономика, опустошена от пандемията на коронавируса, се казва в съобщение на кабинета.

Заседание на кабинета в сряда вечерта, домакин на което бе премиерът Джузепе Конте, подкрепи искането за разширяване на бюджетния дефицит през тази година, което ще влезе в парламента за одобрение. Допълнителните пари ще бъдат използвани за подпомагане на бизнеса с временно пускане в отпуск на служителите и ликвидност и предоставяне на субсидии на местните и регионалните власти, заявиха от правителството, цитирани от Bloomberg.

Като първата европейска икономика, изпитала вредите от вируса, Италия е под натиск да увеличи разходите, за да подсили възстановяването. Въпреки че активността започна да нараства, след като правителството облекчи блокадите, се забелязват опасения, че идните месеци ще донесат повече трудности, когато изтече срока по мерките за помощ, включително забрана за уволнение на служители и спирането на плащанията на данъци и заеми. и и

Правителството вече одобри два стимулиращи пакета на обща стойност 75 милиарда евро. Италия очаква да получи най-големия дял от фонда за възстановяване в размер на 750 милиарда евро, одобрен от лидерите на Европейския съюз през тази седмица.

Конте каза пред Сената в Рим в сряда, че страната ще се възползва от общо финансиране от 209 милиарда евро безвъзмездни средства и заеми по пакета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още