IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING не изключва да наддава за Commerzbank

Холандската голяма банка отчете спадаща печалба за първото тримесечие

12:37 | 02.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Холандската банка ING си заиграва с придобиванията. Финансовата институция, считана за заинтересована страна по отношение на германската Commerzbank, ще разгледа всички възможности, ако се стигне до консолидация на един от нейните пазари, заяви ръководителят на ING Ралф Хамерс в четвъртък след оповестяването на тримесечните финансови резултати.

Той не пожела да коментира „слуховете“ за интерес към Commerzbank, както и за евентуално преместване на централата във Франкфурт в случай на поглъщане на германския кредитор. В Германия, вторият по големина пазар на ING, банката се развива добре, заяви Хамерс, цитиран от Ройтерс

През първото тримесечие коригираната печалба на ING се понижи с 6,1% до 1,12 млрд. евро - малко повече от очакванията на анализаторите. Благодарение на нарастващия брой клиенти и нарастващото кредитиране приходите се покачват с 2,7% в рамките на година до 4,58 млрд. евро.

Въпреки това ING, както и неговите конкуренти, бяха засегнати от ниските лихвени проценти и увеличението на резервите заради лошите кредити. Коефициентът на базовия капитал от първи ред се подобри до 14,7% в края на март от 14,5% три месеца по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още