IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция отпуска 120 млн. евро за малкия бизнес в алтернативния туризъм

Подкрепа ще получат малките и средните предприятия в туристическия сектор

22:29 | 06.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Малки и средни компании в туристическия сектор на Гърция ще могат да се възползват от държавна подкрепа по програма с обща стойност 120 млн. евро, съобщава Ana Mpa. Програмата ще бъде активирана в средата на декември.

Средства ще бъдат насочени към алтернативни форми на туризъм, като например селски и споретн туризъм и други специфични области. Целта е да бъде създаден качествен продукт и услуга, както и създаване на нови работни места, посочват от Министерството на туризма в южната ни съседка.

Според плановете компаниите в сектора ще могат да кандидатстват за субсидии в размер между 25 хил. и 400 хил. евро. Проектите, които са с по-висока стойност, ще трябва да търсят алтернативни начини за финансиране – собствени средства или заем. Проекти на стойност под 25 хил. евро пък няма да бъдат допускани, гласят още правилата на програмата.

Според разчетите държавното участие в инвестиционните проекти ще бъде в размер до 45%, но той може да надхвърля и 50%, ако плановете предвиждат създаване на постоянни работни места. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още